Places logo
Menu

Boekenwurmen opgelet, dit zijn de beste boekwinkels van ons land!

Boekenwurmen opgelet, dit zijn de beste boekwinkels van ons land!

Nu het kouder wordt en steeds vroeger donker is, is er niets fijner dan thuis op de bank kruipen. Na een lange werkdag is er niets lekkerders dan dat. Met een warme kop chocomel en een boek erbij maakt u het helemaal compleet. U kunt online uw boeken bestellen, maar voor de echte ervaring is er maar één optie: de ouderwetse boekwinkel. Waar wordt u het beste geholpen? En hoe tevreden zijn klanten eigenlijk over boekwinkels? Places.nl onderzocht het!

Nette voldoende voor boekenwinkels

Op online bedrijven- en personengids Telefoonboek.nl staan 2.414 verschillende boekhandels geregistreerd. Bezoekers hebben hun ervaring met deze bedrijven gedeeld. In totaal zijn er 1.250 beoordelingen over boekwinkels achtergelaten. De reviews bestaan uit een cijfer tussen de 0 en de 10 en een geschreven beoordeling. Het cijfermatig gemiddelde van alle beoordelingen een gemiddelde van een 7.2.

Top 3 best beoordeelde boekhandels

Er kan er maar één de beste zijn. Of eigenlijk drie in ons overzicht:

  1. Bruna in Soest: 160 beoordelingen met een gemiddelde van een 10.0;
  2. Boekhandel Cursief in Gorinchem: 48 beoordelingen met een gemiddelde van een 9.2;
  3. The Read Shop in Almere-Haven: 39 beoordelingen met een gemiddelde van een 8.3.

Wat maakt deze boekwinkels zo uitmuntend?

De Bruna in Soest is volgens bezoekers een gezellige en mooie winkel met een ruim assortiment. Het personeel is vriendelijk en helpt klanten snel. Naast boeken worden hier ook veel cadeau's verkocht. Ook scholieren kunnen hun hart hier ophalen: de school collectie is uitgebreid. Ook bij Boekhandel Cursief vindt u een ruim assortiment en wordt u goed geholpen. Datzelfde geldt voor The Read Shop in Almere. Deze boekenwinkel is leuk en handig. Daarnaast hebben de mensen die er werken plezier in hun werk. Verder zijn zij volgens bezoekers behulpzaam, vakkundig en vriendelijk.

Service en bereikbaarheid

Niet in elke boekwinkel is de service zo uitmuntend. Naast al deze positieve beoordelingen is er ook 391 keer een negatieve review met een cijfer lager dan een 6,0 achtergelaten. Vooral de klantvriendelijkheid is een punt dat soms te wensen overlaat. Zo schrijft een ontevreden klant: 'medewerkers zijn niet altijd gemotiveerd om klanten te helpen'. Een ander punt van frustratie is de telefonische bereikbaarheid. Een goede telefonische bereikbaarheid is van belang als boekwinkel: klanten die voor een dichte deur staan, laten dit ook weten door middel van een negatieve beoordeling. Met de Antwoordservice van Places.nl mist u geen enkel telefoontje.

Ontdek Places Antwoordservice

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!