Places logo
Menu

6 redenen om Pinterest in te zetten voor jouw bedrijf

6 redenen om Pinterest in te zetten voor jouw bedrijf

Veel ondernemers onderschatten de kracht van Pinterest, terwijl je hier veel meer conversie kunt behalen dan op Facebook of Instagram. In ons nieuwste artikel vertellen we je waarom jij je moet focussen op Pinterest. Lees je mee?


1. Pinterest is een groeiend platform

Waar het aantal Facebookgebruikers de afgelopen jaren daalt, blijft het aantal gebruikers van Pinterest gestaag groeien. Het aantal Pinterest gebruikers is namelijk jaar op jaar met 37% gestegen!


2. Weinig concurrentie

Veel bedrijven hebben hun focus op dit moment nog niet op Pinterest liggen. Iedereen besteedt zeeën van tijd aan Instagram, Facebook, Twitter & LinkedIn, maar Pinterest laten ze links liggen. Een geweldige kans voor jou dus! Doordat er niet zoveel concurrenten in de weg staan kun jij relatief gemakkelijk een groot aandeel in de zoekresultaten krijgen.


3. Een gigantische stroom aan websiteverkeer

Waar social media platformen hun gebruikers graag binnen hun eigen platform willen houden, stuurt Pinterest ze graag door naar jouw website. Iedere pin (afbeelding) is een directe link naar jouw website, je genereert dus ontzettend veel website verkeer.


4. Berichten op Pinterest hebben een lange levensduur

Jouw berichten op Pinterest blijven enkele maanden zichtbaar voor gebruikers. Dit komt door de zoekfunctie van Pinterest, waardoor relevante pins bij elke passende zoekopdracht opnieuw tevoorschijn komen. Hierdoor kun je dus maandenlang genieten van een goede portie engagement, iets wat je bij de andere social media platformen niet gaat bereiken.


5. Een hoge aankoopbereidheid

Pinterest gebruikers hebben vaak maar één doel voor ogen. En dat is een oplossing vinden voor hun 'probleem'. Of ze nou een nieuw huis hebben dat ze moeten verbouwen en inrichten of dat ze op zoek zijn naar kindermode: Pinterest is the place to be.

Doordat ze op zoek zijn naar oplossingen voor levensgebeurtenissen is de aankoopbereidheid een stuk hoger dan op andere social media. Dit betekent voor jou dus een hogere kans op conversie!


6. Een Pinterest advertentie

Ook Pinterest biedt tegenwoordig de mogelijkheid tot adverteren. Hiermee val jij op tussen de vele pins door een groter bereik. Ook hier geldt weer: je concurrenten zijn er nog niet zoveel mee bezig, dus voor jou de perfecte kans!

Zo, dat was 'm weer: het wekelijkse tipje van de sluier. Ga aan de slag met Pinterest nu je concurrenten dat nog niet doet en pluk er de vruchten van. Vind je het lastig om te beginnen? Wij van Places.nl helpen je graag. Onze marketeers zijn gespecialiseerd in het schrijven van unieke content en gaan met alle liefde voor jou aan de slag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!