Places logo
Menu

In gesprek met... Freshsilk - Kunstbloemen & Interieur

In gesprek met... Freshsilk - Kunstbloemen & Interieur

Afgelopen maand ging Telefoonboek.nl in gesprek met Liesbeth Tijms over het ontstaan van haar bedrijf 'Freshsilk - Kunstbloemen & Interieur' en haar online vindbaarheid.

Freshsilk - Kunstbloemen & Interieur

Liesbeth Tijms startte in 2014 met Freshsilk - Kunstbloemen & Interieur na een carriereswitch. Nadat zij als consultant binnen de HR had gewerkt en het vakgebied waarin zij specifiek zat zag verdwijnen, besloot zij zich vol energie op zijden bloemen te richten. 'Ik kwam in contact met een vriendin van mij die een interieurwinkel heeft. Ze liet me kunstbloemen zien en vertelde dat daar een grote markt voor was. Ik hoefde er niet lang over na te denken en dacht: als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit.' En dus startte Liesbeth haar webwinkel met een assortiment aan zijden bloemen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Een jaar later verkoopt Liesbeth niet alleen kunstbloemen, maar zijn deze ook te huur. 'Freshsilk richt zich niet alleen op particulieren, maar ook op bedrijven. Wij hebben mooie kunstbloemen die zich onderscheiden van de nepbloemen van vroeger. Bij ons zijn de kunstbloemen niet oubollig of kitsch, maar natuurlijk, stijlvol en duurzaam.' Het assortiment van Freshsilk bestaat inmiddels naast kunstbloemen en -boeketten ook uit kunstplanten en natuurlijk huisparfum in de vorm van lavendelbollen. Er is dus voor ieder wat wils. 'Momenteel zijn vooral de hortensia's, zijden bloesemtakken en pioenrozen erg in trek.' Freshsilk beschikt over een divers assortiment kunstbloemen, zoals pioenrozen en hortensia's.

Opstartproces en online vindbaarheid

Dat Liesbeth met Freshsilk verder wilde, daar hoefde ze niet lang over na te denken. Het opstarten bleek echter een flinke klus. 'Nog steeds denk ik soms 'jeetje, wat houdt het veel in, zo'n webshop'. Er komt gigantisch veel bij kijken, en het is een proces dat continu in ontwikkeling is'. Als startende ondernemer ondervond ze enkele obstakels, maar toch liet ze zich niet uit het veld slaan en bleef ze altijd vooruit kijken. 'Met www.freshsilk.nl als resultaat!' Het leukste aan haar bedrijf vindt Liesbeth het contact met de klanten, en hen blij te maken met haar producten. 'Het is hartstikke leuk om mensen te spreken, telefonisch, per mail of persoonlijk, en dan hun enthousiaste reacties te horen.' Ze gaat ook bij mensen langs en is regelmatig op beurzen te vinden. Daarnaast is Freshsilk ook online goed vertegenwoordigd. Naast de webshop heeft Liesbeth namelijk nog haar eigen blog en online visitekaartje. Ook op social media is Freshsilk goed vertegenwoordigd, onder meer op Facebook en Pinterest.

Freshsilk - Kunstbloemen & Interieur maakt gebruik van een uitgebreide bedrijfsvermelding

Bij het runnen van een webshop komt veel kijken. 'Het is een proces dat continu in ontwikkeling is. Het is net als een echte winkel, ik ben altijd bezig met verversen en vernieuwen, en het aantrekkelijk blijven maken.' Om de online vindbaarheid te vergroten activeerde Liesbeth een Places Plus pakket op Telefoonboek.nl. 'Toen ik nog bij het uitzendbureau werkte, moest ik acquisitie plegen. Daarbij raadpleegde ik Telefoonboek.nl om bedrijven te bellen. Ik vind het daarom belangrijk om, als ik een goed bedrijf wil zijn, ook hier aanwezig te zijn. Je bent immers geen bedrijf als je niet bij Telefoonboek staat'. Het contact met Telefoonboek typeert Liesbeth als prettig en professioneel. 'Ik ben verder geholpen dan alleen de afspraak was, en het filmpje dat voor mij gemaakt werd was erg leuk. Het leverde hele leuke reacties op, en ik werd er zelf ook blij van'.

Heeft u nog een laatste tip voor collega-ondernemers?

Liesbeth sluit af met een positieve tip voor startende ondernemers die net als zij obstakels tegenkomen. 'Ook al zit het soms tegen, geloof in je product. Blijf positief, blijf in je product geloven, en luister naar je klanten. Als je daar dan vervolgens ook iets mee doet, dan wordt het vanzelf wat!' Heeft u ook een uitgebreide bedrijfsvermelding en wilt u ook geïnterviewd worden voor 'In gesprek met...'? Meld u dan nu aan via info@places.nl!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!