Places logo
Menu

5 handige tools om uw SEO-activiteiten te monitoren

5 handige tools om uw SEO-activiteiten te monitoren

Als ondernemer steekt u tijd en moeite in het optimaliseren van uw vindbaarheid op Google. De zoekintentie, concurrentiekracht en negatieve zoekwoorden: de wereld van zoekmachine optimalisatie (SEO) is niet eenvoudig. Inzicht in het zoekgedrag van gebruikers is dan ook nuttig om erachter te komen waar er voor u nog winst te behalen is. Deze 5 SEO-tools helpen u dit inzicht te verkrijgen.

1. Screaming Frog

Screaming Frog is een gratis tool waarmee u in enkele seconden de opbouw van al uw webpagina's analyseert. Zo kunt u direct zien of uw websitestructuur voldoet aan de eisen die Google aan uw website stelt. Hierbij kan gedacht worden aan SSL-certificaten en inzicht in meta-tags.

2. Serpfox

SERP staat voor Search Engine Result Page en laakt per zoekwoord zien wat uw positie is in Google. Met Serpfox kunt u zoekwoorden opgeven waarop u graag gevonden wilt worden. Vervolgens krijgt u dagelijks inzicht in stijgende of dalende keywords. Serpfox kunt u kosteloos uitproberen, de eerste tien zoektermen zijn gratis.

3. MOZ-toolbar

Met de MOZ-toolbar kunt u aan de hand van de Page Authority en de Domain Authority de waarde van een website of specifieke pagina zien. Daarnaast geeft MOZ iedere site ook een spamscore. Zo kunt u eenvoudig de sterkte van een specifieke backlink meten.

4. Majestic Site Explorer

Majestic Site Explorer geeft meer inzicht in het aantal backlinks van uw site en de backlinks van uw concurrent(en). Indien u niet meer dan vijf checks per dag uitvoert, is de tool gratis.

5. CognitiveSEO

CognitiveSEO is een alles-in-één-dashboard dat inzicht geeft in uw SERP's, backlink-profiel en zoekresultaten. CognitiveSEO is niet gratis, maar kent wel een gratis trial van twee weken.

Nóg beter vindbaar

Wilt u nog online nog beter gevonden worden? Met een Places bedrijfsvermelding adverteert u gratis op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Daarmee vergroot u de online vindbaarheid van uw bedrijf en zorgt u ervoor dat potentiële klanten eenvoudig contact met u kunnen opnemen.

Heeft u vragen over adverteren via Places? Bel dan naar 024-8200617. Wij staan graag voor u klaar!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!