Places logo
Menu

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een expert van Places.nl?

  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
AMP

Wat is AMP?

De gebruiksvriendelijkheid van een website bepaalt voor het grootste deel het aantal bezoekers. Een moeilijk te gebruiken website klik je namelijk snel weg. Een belangrijk onderdeel van gebruiksvriendelijkheid is de laadsnelheid. De meeste mensen klikken de website al weg na een aantal seconden wachten. Om dit te voorkomen, is AMP een slimme optie voor je website. AMP is een uitgeklede versie van een website. Dat betekent dat zware elementen, zoals Javascript, niet beschikbaar zijn. Hierdoor wordt de website veel lichter en laadt het veel sneller.

Website google vindbaarheid
voordeel

Wat is het voordeel van AMP?

Een AMP website laadt tot wel vier keer sneller op mobiele apparaten. Het wordt vooral gebruikt voor websites die regelmatig content delen, zoals nieuwssites. Hier is het namelijk extra belangrijk dat artikelen snel gelezen kunnen worden. Ook voor bedrijven is AMP erg geschikt. Je wilt namelijk dat bezoekers zo snel mogelijk de content op je website te zien krijgen. Een groot deel van bezoekers haken af wanneer ze meer dan 5 seconden moeten wachten. Om dit te voorkomen is een snel ladende website dus optimaal.

Met Places Websites profiteer je standaard van de voordelen van AMP. Wij hebben de meest gebruikte website template geoptimaliseerd voor deze extreem snelle pagina's hiermee ben je verzekerd van een "mobile first" website. Bekijk hier welk pakket bij jou past.

Ipad website bekijken
Mobile first

Mobile first voorrang bij Google

Het doel van Google is om zoekopdrachten zo makkelijk mogelijk uit te laten voeren. Omdat websites steeds meer bezocht worden op mobiele apparaten, vindt Google het belangrijk dat websites zich hieraan moeten aanpassen. Bij het opstellen van de ranking in Google Zoeken, wordt er dus vooral gekeken naar de responsiveness van een website. Dat is de mate waarin een website op verschillende soorten apparaten leesbaar is. Een website op een telefoon ziet er bijvoorbeeld anders uit dan een website op een laptop. Websites die mobielvriendelijk zijn, krijgen voorrang in de ranking.

Benieuwd naar de geschiktheid van jouw website? Doe de mobielvriendelijkheid test bij Google en controleer of je website "mobile first" is.

Responsive website mobiel laptop

Aan de slag met een AMP geoptimaliseerde website? Voer jouw gegevens in en wij nemen graag contact met je op

Meld jouw bedrijf nu aan bij Places
Bedoelde u ?
en word gevonden door 3,4 miljoen bezoekers

Gratis website

  • Responsive design
  • Extreem snel dankzij AMP
  • SSL-beveiliging
  • 7 dagen per week klantenservice
  • Ruime keuze aan website templates

Meer informatie over Google AMP

Technische ontwikkelingen van AMP staan niet stil

Ontwikkeling

Veel ontwikkeling door Open Source

AMP staat nog maar in de kinderschoenen. Daardoor is er nog veel ruimte voor ontwikkeling. Een grote driver voor alle ontwikkelingen is het feit dat AMP gebruikmaakt van open source oplossingen. Open Source betekent simpel gezegd dat iedereen toegang mag hebben tot de software. Ontwikkelaars over de hele wereld kunnen werken aan de software waardoor er in korte tijd al veel aanpassingen zijn gemaakt aan AMP. Een ontwikkelaar kan dan aanvullende software schrijven in de vorm van bijvoorbeeld extensies of plugins. Dit zijn extra functionaliteiten waar jij als ondernemer gebruik van kunt maken.

Website man vrouw
Functionaliteit

Functionaliteit en beperking

Niet alle functies of scripts zijn toegestaan in Google AMP. AMP maakt namelijk de website zo simpel mogelijk, waardoor de website extra snel kan laden. Onderdelen die overbodig zijn, worden verwijderd. Advertenties worden bijvoorbeeld minder laten zien. Hierdoor kun je advertentie-inkomsten mislopen. Ook complexe designs worden verwijderd. Je website kan er dan simpeler uit zien. Je moet dus een afweging maken tussen uitgebreide functies op je website of een hoge laadsnelheid.

Website tekst schrijven

Heb je nog vragen? Wij staan 7 dagen per week voor je klaar!

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Wij geven graag advies over hoe jouw bedrijf (nog) meer kan groeien!

agent agent

Meld je bedrijf nu gratis aan op Places.nl en word optimaal online vindbaar en bereikbaar!