Wat zijn de kosten van een website?

Hoeveel kost een gemiddelde website? Dit zijn de belangrijkste elementen voor het berekenen van de kosten.

De prijs van een website is afhankelijk van deze onderdelen

De belangrijkste elementen voor het bepalen van een prijs
 • Eenvoudig vs uitgebreid

  Een van de belangrijkste pijlers voor het bepalen van de kosten zijn de functionaliteiten. Hoe ingewikkeld is de website die u zou willen hebben? Zijn er slechts een paar pagina's of wilt u een uitgebreide website maken? Wilt u dat er online producten besteld kunnen worden of dat er chatsessies mogelijk zijn op de website? Hoe meer functionaliteiten, hoe duurder dat de website zal zijn.

 • Uniek vs bestaand

  Als een website volledig uniek dient te zijn, dan zal dit de prijs flink doen opschroeven. Unieke elementen moeten namelijk worden ontworpen door een designer en functioneel gemaakt worden door een developer. Zijn het echter bestaande elementen die gebruikt worden (bijvoorbeeld in een CMS) dan bespaart dit veel tijd en geld.

 • Uitbesteden vs zelf starten

  Het inhuren van een designer en/ of een developer kost geld. Wilt u een niet al te uitgebreide website starten op basis van een bestaand ontwerp? Dan kunt u de website ook zelf instellen. Op het internet is voldoende informatie te vinden over hoe u een website kunt starten.​​​​​​​ Het enige nadeel is dat u voldoende tijd nodig heeft om de website volledig naar uw smaak in te richten.


Belangrijkste soorten websites en de gemiddelde kosten hiervan

Gemiddelde prijzen en soorten websites uitgelegd
 • Website templates

  Wilt u met een website goed online zichtbaar zijn? Moet deze minimaal een paar pagina's, foto's en een contactformulier bevatten? Dan volstaat een template website. Deze bestaat uit een vast ontwerp. U kunt op diverse plaatsen tekst of foto's zelf toevoegen zonder progammeer kennis. De meeste Nederlandse aanbieders rekenen ongeveer €450 per jaar voor een template website, inclusief een domeinnaam en hosting. Bij Places Websites kan dit al vanaf €276 euro per jaar.

  Prijs: ongeveer €450 per jaar
 • Eenvoudige webshop

  Wilt u een eenvoudige webshop, maar wel een die volledig uniek is? Dan heeft u iemand nodig die de website voor u gaat ontwerpen en deze functioneel kan maken. De kosten bestaan vooral uit de geïnvesteerde tijd van de externe partij. Voor een eenvoudige webshop wordt al snel een bedrag gerekend vanaf €1500. Veel gebruikte content management systemen (CMS) zijn WordPress, Joomla en Drupal.

  Prijs: Vanaf €1500 per jaar
 • Uitgebreide website of webshop

  Bent u op zoek naar een uitgebreide en unieke website? Bijvoorbeeld een zeer uitgebreide webshop? Dan heeft u een ontwerp nodig en een developer die deze website voor u gaat bouwen. Een uitgebreide website (webshop) bestaat uit heel veel pagina's. Er is veel tijd nodig om de website werkzaam te maken. Deze tijd wordt logischerwijs doorberekend in de prijs. Prijzen starten dan ook vanaf €5.000 per jaar.

  Prijs: Vanaf €5000 per jaar

Wat kost een website bij Places Websites?

Een helder overzicht van de kosten

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken de best passende oplossing.

Op onze pakketten pagina is een overzicht te zien van de verschillende functies en voordelen van een website bij Places.

Bekijk onze pakketten

Meer informatie?

Bel: 024 - 2005 744

  De 6 garanties van Places

 • Een voordelig tarief vanaf €23,00 per maand
 • Wij stellen uw website gratis in
 • 24/7 persoonlijke klantenservice
 • Beveiligde website middels SSL
 • Inclusief gratis domeinnaam
 • Dezelfde dag nog aangemeld in Google
 • Bestel direct online