Menu

Wat kost een website?

De belangrijkste elementen voor het berekenen van de kosten van een website
  • Eenvoudige of complexe website
  • Wel of geen gebruik van bestaande ontwerpen
  • Zelf doen of uitbesteden
Bereken onze prijs
Kosten website

De prijs van een website is afhankelijk van deze onderdelen

De belangrijkste elementen voor het bepalen van een prijs

Eenvoudig vs uitgebreid

Een van de belangrijkste pijlers voor het bepalen van de kosten zijn de functionaliteiten. Hoe ingewikkeld is de website die u zou willen hebben? Zijn er slechts een paar pagina's of wilt u een uitgebreide webshop? Wilt u dat er online besteld kan worden of dat er chatsessies mogelijk zijn op de website? Hoe meer functionaliteiten, hoe duurder dat de website zal zijn.

Uniek vs bestaand

Het volgende belangrijke onderdeel: bestaande of unieke elementen. Als een website volledig uniek dient te zijn, dan zal dit de prijs flink doen opschroeven. Unieke elementen moeten namelijk worden ontworpen door een designer en functioneel worden gemaakt. Zijn het echter bestaande elementen die gebruikt worden (bijvoorbeeld in een CMS) dan bespaart dit veel tijd en geld.

Uitbesteden vs zelf doen

Het inhuren van een designer en/ of een developer kost geld. Wilt u een niet al te uitgebreide website starten op basis van een bestaand ontwerp? Dan kunt u het maken van de website ook zelf doen. Op het internet is voldoende informatie te vinden over hoe u een website kunt starten.​​​​​​​ Het enige dat u nodig heeft is voldoende tijd om de website volledig naar uw smaak in te richten.


Belangrijkste soorten websites

De belangrijkste groepen websites uitgelegd

Template website

Wilt u met een website vooral online zichtbaar zijn? Een paar pagina's, foto's, een contactformulier? Dan volstaat een eenvoudige, maar functionele template website. Een template website bestaat uit een vast ontwerp. U kunt op diverse plaatsen tekst of foto's toevoegen. De meeste Nederlandse aanbieders rekenen ongeveer €450 per jaar voor een template website, inclusief een domeinnaam en hosting.

Prijs: ongeveer €450 per jaar
Bij Places slechts €99 per jaar!

Eenvoudige webshop

Wilt u een eenvoudige website, maar wel een website die volledig uniek is? Dan heeft u iemand nodig die de website voor u gaat ontwerpen en die de website werkzaam gaat maken. De kosten bestaan vooral uit de geïnvesteerde tijd van de externe partij. Voor een eenvoudige website wordt een bedrag gerekend vanaf €1500. De prijs zal afhangen van het uurtarief dat de externe partij rekent voor het bouwen van de website.

Prijs: Vanaf €1500 per jaar

Uitgebreide webshop

Bent u op zoek naar een uitgebreide en unieke website? Bijvoorbeeld een zeer uitgebreide webshop? Dan heeft u een ontwerp nodig en een developer die de website voor u gaat bouwen. Een uitgebreide website (webshop) bestaat uit heel veel pagina's. Er is veel tijd nodig om de website werkzaam te maken. Deze tijd wordt logischerwijs doorberekend in de prijs. Prijzen starten dan ook vanaf €5000 per jaar.

Prijs: Vanaf €5000 per jaar

Wat kost een website bij Places?

Een helder overzicht van de kosten
Eigen beheerportaal
Keuze uit divere templates
Eigen domeinnaam (.nl of .com)
Premium support
Wilt u een een eigen e-mailadres?
Wilt u een beveiligde website? (SSL)
Wilt u statistieken inzien met Google Analytics?
Wij adviseren:
Websites Compleet (€99 per jaar)
Vragen? Bel: 024 - 8200 619