Hoe zichtbaar is uw bedrijf bij Google Mijn Bedrijf en andere online kanalen?

Wij controleren direct uw bedrijf op zichtbaarheid
  • Bedrijf zoeken Zoeken
  • Zichtbaarheidscheck Check
  • Aanmelden Aanmelden
4,5
(1714)

Places Google mijn bedrijf Google and the Google logo are registered trademarks of Google Inc., used with permission.

Google Mijn Bedrijf wordt steeds belangrijker. Uit een onderzoek uitgevoerd door Google & Ipsos Media, blijkt dan ook meer dan de helft van de zoekopdrachten in Google uit lokale zoekopdrachten bestaan. Mensen zijn hierbij dus op zoek naar een bedrijf of contactgegevens in de buurt.

Hoe maakt u uw bedrijf nu optimaal online vindbaar voor klanten? Hieronder leggen we uit wat Google mijn Bedrijf precies is en geven we u 5 tips om het meeste uit uw online vindbaarheid te halen.

Mijn Google bedrijfsvermelding nu verbeteren


Wat is Google mijn Bedrijf?​​​​

Google Mijn Bedrijf (GMB) is ervoor om uw lokale bedrijfsvermelding in de zoekmachine Google te beheren. De informatie in Google mijn Bedrijf wordt op meerdere locaties in Google getoond, zowel op mobiele telefoons als op een tablet of computer. Een volledig en up-to-date bedrijfsvermelding kan voor een betere vindbaarheid voor uw klanten zorgen.

Wat staat er vermeld bij Google mijn Bedrijf?​​​​

Bij Google mijn Bedrijf kunt u uw logo, adres, telefoonnummer, mailadres, openingstijden, maar ook uw menukaartje of foto's toevoegen. Als iemand naar uw bedrijf zoekt in Google, komt er rechts van de zoekresultaten een zijbalk te staan met gegevens van uw bedrijf zoals uw telefoonnummer, een kaart met locatie en uw adresgegevens.

Google mijn bedrijf

Google mijn Bedrijf meetbaar

Tip 1: Google mijn Bedrijf volledig en up-to-date​​​​

Zorg ervoor dat uw bedrijfsgegevens zo compleet en correct mogelijk zijn ingevuld.

Tip 2: gebruik Google Posts​​​​

Heeft u een website voor uw bedrijf en gerelateerde acties of events? Met Google posts kunt u deze aanbiedingen of evenementen als een bericht posten en extra promoten. Als men bij uw bedrijfsvermelding terecht komt dan verschijnt de Google post ook.

Tip 3: Stimuleer reviews

Een potentiële klant wil graag zeker zijn van een nieuwe dienst of product, daarom raadpleegt degene vaak online reviews. Google Mijn Bedrijf geeft de klant de mogelijkheid om een review achter te laten. U kunt deze inzien en hier weer op reageren.


Tip 4: Reageer op reviews​​​​

Probeer zoveel mogelijk te reageren op reviews die u krijgt van klanten. Dit houden zowel de positieve- als negatieve reviews in.

Tip 5: Blijf up-to-date​​​​

Blijf op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden binnen Google mijn Bedrijf. Google blijft de mogelijkheden verbeteren en hoe sneller u deze opneemt voor uw bedrijf, des te betere invloed dit heeft op de online vindbaarheid van uw Google mijn bedrijf account.

Google reviews

Google Mijn Bedrijf aanpassen

Een up-to-date online bedrijfspagina is dus erg belangrijk. Alleen dan kunnen klanten uw bedrijf online vinden. Wijzig dus op tijd uw adres, openingstijden, contactgegevens en foto's wanneer nodig. Weet u niet hoe u dit moet aanpassen? Laat Places.nl u dan helpen. Meld u gratis aan bij Places.nl en wij zetten tegen een kleine bedrag per maand al uw bedrijfsvermeldingen online goed. Dan staan uw gegevens niet alleen bij Google Mijn Bedrijf goed, maar ook bij andere belangrijke kanalen zoals TomTom, Telefoonboek.nl, Uber en Navmii.

Wilt u uw bedrijfsvermeldingen vanuit één dashboard kunnen beheren en kunnen inzien hoe goed uw bedrijfsvermelding op Google mijn bedrijf presteert? Maak dan gebruik van Places bedrijfsvermelding.