Places logo
Menu

Toename burn-outs zorgt voor nieuwe initiatieven

Toename burn-outs zorgt voor nieuwe initiatieven

Steeds meer jongeren in Nederland krijgen een burn-out. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat mensen tussen de 25 en 35 jaar daarmee relatief het meest kampen met een burn-out. De jongere generaties, oftewel de Millennials, hebben veelal de gedachte meegekregen dat ze kunnen bereiken wat ze willen en er ontelbare mogelijkheden zijn. Zo zijn er veel studenten die niet alleen studeren maar ook commissiewerk doen of een bestuursjaar volgen, een bijbaan hebben en naast het halen van goede cijfers ook nog gaan reizen of in het buitenland studeren. Maar zoveel keuzes zorgen voor keuzestress. Zeker wanneer deze groep de arbeidsmarkt betreedt. Steeds meer (startende) ondernemingen zien daarom de noodzaak om toekomstige en jong werkenden hier tegen te weren en mee te helpen.

Wat is een burn-out?

Door veel werkstress kan een burn-out ontstaan. Dit houdt in dat een werknemer het gevoel heeft helemaal opgebrand te zijn en geen motivatie of energie meer kan vinden om te werken. Die stress uit zich in geestelijke en lichamelijke klachten waardoor een werknemer veelal genoodzaakt is om het werk tijdelijk naast zich neer te leggen. Door zaken als social media en banen waarin veel flexibiliteit van werknemers wordt vereist lijkt het aantal burn-out onder jongeren toe te nemen. Werknemer worden door de vele digitale kanalen dan ook geacht snel te reageren op e-mails en is het not done om een 9 tot 5 mentaliteit te hebben. Tijd voor ondernemers en werkgevers om in te grijpen.

Hulp voor Millennials

Dat vonden een aantal ondernemers en ervaringsdeskundigen ook. Zo is onlangs de School for Millennials opgezet door Wing Yan Man. In een interview met Het Parool geeft zij aan dat Millennials de behoefte hebben om bijgeschoold te worden over manieren waarop zij een burn-out kunnen voorkomen. Als ervaringsdeskundige heeft zij kennis opgedaan waarmee zij haar mede Millennials graag wilt helpen. Voornamelijk Millennials die niet weten waar zij gelukkig van worden in hun werk en niet weten w�t voor een werk zij willen doen, kunnen bij Man terecht.

Maar Man is niet de enige met haar School for Millennials, ook andere ondernemingen en websites helpen Millennials bij het tegengaan van een burn-out. Voorkomen is namelijk beter dan genezen en met nog een heel leven voor zich, lijkt het tegengaan van een burn-out essentieel.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!