Places logo
Menu

Heeft u al een cyberverzekering afgesloten?

Heeft u al een cyberverzekering afgesloten?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakte onlangs bekend dat één op de vijf bedrijven in Nederland in 2016 slachtoffer is geweest van een cyberaanval. Daarbij waren voornamelijk financiële bedrijven en bedrijven uit de energiesector de dupe. Horecabedrijven hadden daarentegen relatief weinig last van ICT-incidenten en cyberaanvallen. Maar hoe kunt u zich als ondernemer hiertegen beschermen naast het installeren van beveiligingssoftware?

Cyberverzekeringen voor MKB

Het lijkt erop dat verzekeringsmaatschappijen zich ook bewust zijn van het toenemende probleem van cyberaanvallen en cybercrime. Hierdoor zijn er steeds meer partijen die hier een verzekering voor in het leven hebben geroepen. Zo biedt verzekeringsmaatschappij De Goudse sinds kort een cyber-verzekering aan en is Delta Lloyd van start gegaan met een pilot voor een cyberverzekering voor het MKB. Daarnaast bleek uit gegevens van amweb.nl en Delta Lloyd dat Nederland een van de grootste afnemers is van cyberverzekeringen in Centraal Europa.

Maatregelen

Ronny Oonk, manager van Places Websites stelt dat online beveiliging een prominente rol moet krijgen. "Zeker nu blijkt dat ruim 20 procent van de bedrijven met minstens tien werknemers te maken heeft gehad met cyberaanvallen, kunnen bedrijven er niet onderuit om maatregelen te treffen als het aankomt op online beveiliging. Zowel voor de klant als het bedrijf zelf is het van groot belang dat gegevens goed beveiligd zijn. Het hebben van een SSL-certificaat en het maken van back-ups kunnen daarbij al een groot verschil maken voor veel bedrijven. Zeker voor kleinere bedrijven met een kleiner budget zijn deze relatief gemakkelijke maatregelen belangrijk." Hoewel de meeste cyberverzekeringen nog in de kinderschoenen staan, is het waarschijnlijk dat het aanbod van soortgelijke verzekeringen de komende tijd zal toenemen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!