Places logo
Menu

Visual is the new black: zakelijk vloggen

Visual is the new black: zakelijk vloggen

Bedrijven moeten zich tegenwoordig in flink wat bochten wringen om op te vallen tussen de concurrentie. Van Instagramaccounts tot netwerkborrels en slimme marketingtrucjes, noem maar op. Nu is er weer een nieuwe vorm van marketing in opkomst, waarmee u uw bedrijf op opvallende wijze op de kaart kunt zetten. In dit artikel leest u over vloggen: een blog in de vorm van een video, waarmee u potentiële klanten een kijkje laat nemen in uw bedrijf.

Geef uw business een gezicht

Vloggen voor bedrijven heet ook wel brand-bloggen. Het gouden idee hierachter is dat een video voor engagement zorgt. Met een vlog geeft u uw business een gezicht en wordt de drempel om contact op te nemen voor de consument lager. Dat komt omdat niet-klanten zich door een persoonlijke video verbonden gaan voelen met uw onderneming. Dat schept vertrouwen en de potentiële klant zal daardoor sneller overgaan op een aankoop of dienst. Veel bedrijven zorgen al voor engagement via social media, maar er is natuurlijk geen beeld persoonlijker dan een video.

De voorbereiding

Het belangrijkste wat u met vloggen als ondernemer kunt bereiken, is meer verkeer naar uw website. Via Youtube vergroot een vlog de vindbaarheid van uw bedrijf direct. Het maken van een vlog vergt wel wat voorbereiding. Allereerst is zo'n video natuurlijk het visitekaartje van uw bedrijf en het is dus belangrijk dat het beeld van goede kwaliteit is. Verder haakt een kijker snel af, dus maak de vlog niet langer dan 2 minuten. Bedenk van tevoren wat u wilt zeggen, zodat stiltes en haperen wordt vermeden. Nog een handige tip: verander om de tien seconden het beeld. Verander bijvoorbeeld van omgeving of toon een afbeelding tussendoor, zodat u de aandacht vasthoudt.

Zo'n videoblog lijkt een hoop werk, maar is zeker de moeite waard. Beelden maken meer indruk dan woorden. U laat bijvoorbeeld zien wat u op een dag doet, u geeft een rondleiding door het bedrijf of informatie over een product of dienst. Een vlog is vaak (redelijk) informeel en het idee is dat u regelmatig een nieuwe video uploadt. Hoe u het vloggen precies invult, is natuurlijk afhankelijk van het type bedrijf en de doelgroep. U kunt er ook voor kiezen om eenmalig een algemene introductievideo te maken.

Bereik nog meer bezoekers

Vloggen is dus een goed middel om klanten te binden aan uw bedrijf en te zorgen dat uw boodschap blijft hangen. Probeer het eens! Er zijn ook andere manieren om meer bezoekers naar uw website te krijgen. Met een advertentie op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl bereikt u 6,6 miljoen potentiële klanten! Kijk hier voor meer informatie over adverteren. Wilt u weten hoe u een goede website maakt, waardoor u bezoekers binnenhaalt als klanten? Met Places maakt u heel makkelijk een gratis website met een zakelijk design. Kijk hier voor meer informatie.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!