Menu
024 – 3555 299(24/7 bereikbaar)Bel nu

Omgekeerd zoeken: oplichters en energiebedrijvenOmgekeerd zoeken: oplichters en energiebedrijven

Eén van de meest voorkomende frustraties wat betreft telefonie is het meerdere malen per dag gebeld worden door een onbekend nummer. Wanneer u er niet bepaald op zit te wachten om meteen een telemarketingbureau aan de lijn te krijgen bij het terugbellen, is het prettig dat er de omgekeerd zoeken functie voor telefoonnummers bestaat. Ook op Telefoonboek.nl kunt u omgekeerd zoeken: toets het telefoonnummer in en u weet binnen enkele ogenblikken wie u probeert te bereiken. In dit artikel bespreken we de meest gezochte telefoonnummers.

Reacties

Wanneer bezoekers op Telefoonboek.nl een nummer hebben gezocht kunnen zij een reactie achterlaten; bijvoorbeeld om aan te geven hoe het contact met het gezochte nummer verliep, wie ze aan de lijn kregen en hoe vaak ze al gebeld zijn. Bovendien kan daarbij een waardering aan het verlopen contact gegeven worden: een telefoonnummer kan als betrouwbaar, aangenaam, neutraal, irritant of gevaarlijk bestempeld worden.

Irritant en gevaarlijk

Het meest gezochte telefoonnummer is maar liefst 1941 keer gezocht. Volgens de reacties zou het hier gaan om een buitenlands callcenter, dat zich zou uitgeven als een luisteraarsonderzoek. Veel bezoekers van Telefoonboek beoordelen dit telefoonnummer als irritant en gevaarlijk, aangezien ze vaak niemand aan de lijn krijgen. Ook de nummer twee, 1586 keer gezocht, betreft een callcenter. Bij het terugbellen neemt er soms een stel agressieve verkopers op, die ook bij een afwijzing volhardend blijven bellen. Sommige bezoekers van Telefoonboek.nl zeggen zelfs te zijn bedreigd. Op de derde plaats (1429 keer gezocht) komt volgens onze bezoekers een verkoopafdeling van energiebedrijf Essent. Ook de nummer vijf in de lijst lijkt een nummer van een energiemaatschappij te zijn (Eneco).

Voorkom misbruik

Bij veel van de telefoonnummers in de lijst gaat het om callcenters die zich voordoen als een bedrijf met een aanbieding. Alle tien de meest voorkomende zoekopdrachten zijn personen of bedrijven die niet bij Telefoonboek geregistreerd staan. Volgens de wet mogen we geen persoonsgegevens daaraan verbinden. Let dus zelf goed op als u gebeld wordt door een nummer dat u niet goed kent. Soms proberen bellers bankgegevens of e-mailadressen te achterhalen. Vooral vertrouwelijke bankgegevens kunt u beter niet verstrekken over de telefoon.


Delen:Reacties