Menu
024 – 3555 299(24/7 bereikbaar)Bel nu

In de media: Kobo PlusIn de media: Kobo Plus

In navolging van abonnementsdiensten voor video, zoals Netflix en Ziggo Movies & Series XL, slaan Bol.com en e-readerfabrikant Kobo nu de handen ineen om een abonnementsdienst voor e-books op te starten. Voor een vast bedrag per maand kunnen abonnees van Kobo Plus onbeperkt e-books lezen op smartphones tablets, e-readers en computers.

Netflix voor boeken

Kobo moet een soort Netflix of Spotify voor boeken worden. Allereerst hebben abonnees van Kobo toegang tot 40.000 e-books, waarvan 16.000 in het Nederlands. In samenwerking met Bol.com gaat Kobo het komende jaar dat aantal uitbreiden, zowel voor Nederlandse als Engelse e-books. Bol.com verzorgt daarbij de betalingen aan de uitgevers.

Bruna

Kobo Plus is niet de eerste dienst in Nederland die via een abonnement e-books aanbiedt: Bruna biedt met Bliyoo al een dergelijk abonnement aan. De keuze in het aantal boeken is hier wel een stuk kleiner (zo'n 15.00 e-books) en er worden nog geen luisterboeken en graphic novels aangeboden zoals bij Kobo Plus.

Boekenwinkels

Heeft u toch liever een paperback of hardcover in de hand dan een e-reader? Eerder onderzoek van Telefoonboek wees al uit dat boekhandels in Nederland prima te bereiken zijn per telefoon. 91,5% van de boekhandels registreerde minder dan drie mislukte belpogingen. Toch liever online boeken bestellen? Webshops zijn zelfs nog beter telefonisch bereikbaar: 98,4% kreeg hier weinig tot geen klachten.


Delen:Reacties