Places logo
Menu

Binnenkort pas betalen na ontvangst van Marktplaats-pakketjes

Binnenkort pas betalen na ontvangst van Marktplaats-pakketjes

Betalingen zullen binnenkort bij Marktplaats pas na de ontvangst van een pakketje worden afgerond. De dienst genaamd "Gelijk Oversteken" wordt dit jaar nog geïntroduceerd.

Marktplaats wilt met dit initiatief de angst van de koper verminderen en de algemene gebruikerservaring verbeteren. Er is nog een redelijk aantal personen dat het spannend vindt om via Marktplaats een bestelling te plaatsen. De vraag bestaat natuurlijk altijd of er eerlijk wordt gehandeld.

Met de nieuwe service zal er geen reden meer zijn om met de spanning te leven of de verkoper wel of niet het pakketje eerlijk opstuurt. Als hij dit niet doet, dan krijgt hij namelijk niet zijn geld.

De koper moet met het nieuwe systeem aangeven dat het pakketje binnen is voordat de verkoper het geld kan ontvangen. Wanneer de koper binnen zeven dagen niet aangeeft dat het pakketje binnen is gekomen, dan wordt het geld niet meer overgemaakt. Maar als de koper op zijn beurt niet laat weten dat het pakketje nooit is ontvangen, dan wordt het geld alsnog doorgespeeld aan de verkoper. De status van de bestelling wordt gecontroleerd aan de hand van de Track & Trace code. Zo wordt voorkomen dat de koper fraude kan plegen.

Er zit wel een prijskaartje verbonden aan de dienst: de koper moet twee procent van het aankoopbedrag inleveren indien hij de extra veiligheid wilt.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!