Places logo
Menu

Vergroot uw online vindbaarheid met deze SEO tips!

Vergroot uw online vindbaarheid met deze SEO tips!

Bent u een ondernemer en heeft u een eigen website? Dan is de kans groot dat u al eens gehoord heeft van zoekmachine optimalisatie (SEO) of het zelfs heeft toegepast. Bij SEO past u bepaalde trucs toe op uw website en in uw teksten waardoor uw website eerder naar boven komt zodra een zoeker bepaalde woorden gebruikt in een zoekmachine. Vandaag zoeken we bij Places.nl voor u uit hoe u uw online vindbaarheid kan vergroten door middel van zoekwoordsuggesties.

Een inleiding: hoe werkt SEO nou precies?

Bezoekers van een zoekmachine komen hier met een bepaalde vraag. Zoekmachines evalueren dan naar aanleiding van de ingevulde zoekwoorden welke beschikbare zoekresultaten het best matchen met de zoekopdracht. De meest relevante websites worden vervolgens in een ranking gepresenteerd aan de opdrachtgever. Zoekmachines bepalen dus hoe relevant uw website is en bepalen daardoor wanneer uw website weergegeven wordt. Hoe relevanter, hoe beter, want u wilt natuurlijk zo hoog mogelijk in Google tevoorschijn komen!

Verzamel zoekwoordsuggesties via Google

Een eerste en zeer gemakkelijke manier om meer zoekwoord suggesties te krijgen is door Google te gebruiken. Hiervoor typt u het zoekwoord dat u in eerste instantie zou willen gebruiken in en onder uw zoekwoord verschijnen suggesties van Google. Dit zijn zoekwoorden waar eerder al op is gezocht door gebruikers van Google. Daarnaast krijgt u bij de zoekresultaten acht suggesties van Google. Deze suggesties zijn vaak breder dan de suggesties die u krijgt in de zoekbalk.

Zoekwoordplanner van Google Adwords

Naast Google als zoekmachine op zich kunt u voor meer zoekwoorden ook de Zoekwoordplanner van Google Adwords gebruiken voor meer woordsuggesties. Als u aangemeld bent bij Google Adwords kunt u hier zoeken naar ideeën voor zoekwoorden en advertentiegroepen.

Tools voor woordsuggesties: Yoast & Ubersuggest

Tot slot zijn er ook nog tools voor woordsuggesties. Zo kan u zowel op Yoast als Übersuggest een zoekwoord opgeven en dan geven de tools woordsuggesties terug. Heeft u een Wordpress website? Dan kan u de SEO-tool van Yoast installeren en hier zoekwoordsuggesties mee zoeken via de Focus Keywordtool.

Toepassen van de dataverzameling

Waarschijnlijk heeft u met het toepassen van bovenstaande trucs ontzettend veel zoekwoordsuggesties gevonden. Het is natuurlijk onbegonnen werk om deze allemaal in uw tekst terug te laten komen. Kies een paar van de meest relevante en specifieke zoekwoordsuggesties en laat deze terugkomen in uw tekst. Naast Google-vriendelijk moeten uw teksten ook nog boeiend geschreven zijn, om bezoekers terug te laten keren naar uw blog- of nieuwspagina.

Bedrijfsvermelding bij Places

Naast het optimaliseren van uw eigen teksten kan u ook hoger ranken in de zoekmachines door op andere websites vernoemd te worden. Bij Places kunt u een gratis bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Daarnaast adviseren wij u graag om uw website zo goed mogelijk vindbaar te maken. Hiervoor zijn wij te bereiken op 024 - 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!