Menu

Uw juiste openingstijden online weergeven: zo doet u datUw juiste openingstijden online weergeven: zo doet u dat

Zijn de openingstijden van uw bedrijf gewijzigd? Dan kan het gebeuren dat klanten die nog op uw oude openingstijden afgaan, voor een dichte deur komen te staan. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u uw openingstijden online up-to-datehoudt. Met 5,8 miljoen bezoekers per maand zijn Telefoonboek.nl en Openingstijden.com veelgebruikte zoekmachines voor het opzoeken vanbedrijfsgegevens.Ook naar uw onderneming wordt dus gezocht en wij helpen u daarom graag om uwactuele openingstijden online weer te geven. Places.nl legt u in deze blog uit hoe u uw (gewijzigde) openingstijden kunt invoeren.

Meld uw bedrijf gratis aan op Places.nl

Voor het wijzigen van uw openingstijden op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com, kunt u terecht op Places.nl. Op deze beheerwebsite kunt u een gratis account aanmaken. Vervolgens kunt u te allen tijdegemakkelijk zelf uw openingstijden wijzigen. Ook kunt u ervoor kiezen om andere gratis gegevens toe te voegen.Bijvoorbeeld de parkeergelegenheid bij uw bedrijf, betalingsmogelijkheden, social media links, een categorie en een bedrijfsomschrijving. Hoe meer gegevens u invult, hoe beter de online vindbaarheid van uw bedrijf. Uw bedrijfsvermelding wordt namelijk niet alleen goed gevonden op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com, maar eindigt ook hoger in de zoekresultaten van Google.

Een complete bedrijfsvermelding

Veel ondernemers kozen er het afgelopen jaar voor om naast de openingstijden ookaanvullende gratis gegevens toe te voegen.Een gratis bedrijfsvermelding bevat de mogelijkheid tot het weergeven van uw bedrijfsnaam, adresgegevens, telefoonnummer, categorie en bedrijfsomschrijving. Aanvullend zijn ook uw openingstijden, dichtstbijzijnde parkeergelegenheid, betalingsmogelijkheden en social media links gratis weer te geven. Daarnaast werd vaak gekozen voor een uitgebreide bedrijfsvermelding in de vorm van een advertentiepakket. De uitgebreide bedrijfsvermelding biedt ondernemers de mogelijkheid een link naar een website, bedrijfslogo, foto's en video's toe te voegen.Bovendien biedt de uitgebreide bedrijfsvermeldingde mogelijkheid om bij het adverteren op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com zoekwoorden en plaatsen in te stellen.

Uw openingstijden op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com

Hoe doet u dat nu eigenlijk, uw openingstijden wijzigen? Wanneer u een gratis account heeft aangemaakt op Places.nl kunt u op de pagina'Bedrijfsoverzicht'uw bedrijfsgegevens inzien zoals weergegeven op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Alles wat u wijzigt op deze pagina wordt na zorgvuldige controle door onze service medewerkers binnen één dag goedgekeurd. Vervolgens ontvangt u hiervan een bevestiging en worden de wijzigingen online weergegeven.Debevestiging kunt u terugvinden onder het tabblad'Service & Vragen'in uw Places-account. Kiest u ervoor om uw openingstijden op Places.nl te wijzigen,dan is dat op verschillende manieren mogelijk. Places.nl heeft de meest voorkomendeopties voor u op een rij gezet.

24/7 geopend?

Runt u bijvoorbeeld een webshop? Of bent u een loodgieter die 24 uur per dag bereikbaar is? Dan kunt uaangeven dat u van 00:00 tot 00:00 uur geopend bent. Klik vervolgens op 'Openingstijden van maandag overal toepassen'. De openingstijden van maandag zijn nu op alle dagen van de week terug te zien en hoeven niet meer handmatig te worden toegevoegd.

De titel veranderen

Werkt uw bedrijf op afspraak? Dan kunt u de titel 'Openingstijden' aanpassen naar 'Op afspraak'. Door dubbel te klikken op het tabblad 'Openingstijden' verschijnt een tekstveld waar u de titel kunt wijzigen. Naast het werken op afspraak kunt u andere titels toekennen, bijvoorbeeld 'Week 37', 'Telefonische bereikbaarheid' en 'Klantenservice'. Heeft u aangepaste openingstijden op feestdagen? Of werkt u met verschillende afdelingen? Dan kunt u die op dezelfde wijze toevoegen.

Extra openingstijden toevoegen

Heeft uw bedrijf meerdere openingstijden? Bijvoorbeeld omdat uw telefonische bereikbaarheid niet gelijk is aan de openingstijden van uw winkel? Of heeft u een webshop en wilt u liever gedurende bepaalde uren of dagen niet gestoord worden? Dan kunt u ervoor kiezen om een extra tabblad toe te voegen. Door op het symbool + te klikken opent een tekstbalk waar u de titel van dit nieuwe tabblad openingstijden kunt invullen. In dit geval kiest u voor de titel 'Telefonische bereikbaarheid'. Klik op 'OK' en uw nieuwe tabblad is toegevoegd.

Seizoenen

Wanneer uw bedrijf alleen in bepaalde seizoenen is geopend, of verschillende openingstijden per seizoen heeft, kunt u klikken op 'Voeg nog een seizoen toe'. U voert vervolgens per seizoen de data in waar de desbetreffende openingstijden betrekking op hebben.

Pauze

Soms komt het voor dat een bedrijf gesloten is tijdens lunchtijd of avondeten. Wanneer dit bij uw bedrijfhet geval is, kunt u het vakje 'Pauze' aanvinken. Vervolgens vult u de openingstijden voor uw pauze en na uw pauze in. Ook hier kunt u ervoor kiezen om alleen de maandag in te vullen en vervolgens op 'Openingstijden van maandag overal toepassen' te klikken, indien uw openingstijden de gehele week hetzelfde zijn.

Hoe ziet de klant uw openingstijden?

Vergeet na het wijzigen van uw openingstijden niet om op 'Opslaan' te klikken. De service desk medewerkers controleren uw gegevens zo snel mogelijk om deze vervolgens online te plaatsen. Op Openingstijden.com worden uw openingstijden door middel van balkjes weergegeven. Is uw bedrijf momenteel geopend, dan zien bezoekers bovenaan de pagina een grote groene balk met daarin aangegeven hoelang de vestiging vandaag nog geopend is. Ook de sluitingstijd is hierin opgenomen. Is uw vestiging gesloten, dan krijgen bezoekers in een rode balk te zien hoelang het nog duurt tot de vestiging opent. Op deze manier krijgen bezoekers altijd een actueel overzicht te zien.

Uw openingstijden verlengen

Hoe ruimer uw openingstijden, des te beter u aan de behoefte van uw klant kunt voldoen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel klanten op zoek gaan naar de concurrent wanneer een bedrijf niet bereikbaar is. Daarnaast zorgt een slechte bereikbaarheid voor een lagere beoordeling op service in indruk. Met de komst van de Places Antwoordservice is het mogelijk om uw openingstijden te verlengen. Uw bedrijf is dan 80 uur per week telefonisch bereikbaar. Wanneer u zelf niet aanwezig bent, nemen onze getrainde telefonisten volgens een door u opgesteld script op. Na afloop van het gesprek ontvangt u een bericht met hierin een samenvatting van het behandelde gesprek, zodat u de klant op een ander tijdstip kunt terugbellen. U mist hierdoor geen telefoontjes meer, en kunt dus ook buiten uw reguliere openingstijden klanten te woord staan.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over het invullen van uw openingstijden? Neemt u dan gerust contact op met onze service desk. U kunt uw vraag op Places.nl stellen via de pagina 'Service& Vragen', een e-mail sturen naar info@places.nl of bellen naar 024-3555299. Voor meer informatie over de Places Antwoordservice kunt u bellen naar nummer 024-7630722. Wij helpen u graag uw openingstijden te optimaliseren.


Delen:Reacties


Zoeken
Zoek