Places logo
Menu

5 boeken die iedere ondernemer zou moeten lezen!

5 boeken die iedere ondernemer zou moeten lezen!

Hoewel ondernemers eerder bekend zullen staan als daadkrachtige aanpakkers in plaats van gepassioneerde lezers zijn er toch een aantal boeken die iedere ondernemer gelezen zou moeten hebben. Om te voorkomen dat uw kostbare tijd verspilt wordt aan het spirituele geneuzel van een goeroe zonder daadwerkelijke kennis van de gang van zaken, maakte Places.nl een voorselectie en presenteert Places.nl u hierbij 5 boeken die u absoluut zou moeten lezen.

Alles over Verkopen (2014) - Richte Lommert

Dit boek van Richte Lommert is een praktisch handboek voor verkopers. Alle aspecten van het vak - van de communicatieve vaardigheden tot een inleiding in de moderne marketing - komen uitvoerig aan bod. Het biedt u een boek geschreven in begrijpelijke taal dat u gemakkelijk zult kunnen volgen door de vele anekdotes en voorbeelden uit de praktijk.

Delivering Happiness (2011) - Tony Hsieh

Delivering Happiness is het boek geschreven door de CEO van Zappos, een online schoenenretailer, waarin hij vertelt over zijn eigen ervaringen en successen. Aan de hand van persoonlijke ervaringen, anekdotes en concrete tips helpt hij u om uw bedrijf te verbeteren. Hsieh stelde bij Zappos de klant centraal en dit leidde vervolgens tot een bedrijf met een miljoenenomzet. Klinkt een man wiens levensverhaal en zakelijke ervaringen u wel wilt lezen, toch?

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt (1936) - Dale Carnegie

Hoewel dit boek alweer uit 1936 komt en dus niet de allernieuwste theorieën of ervaringen bevat, is het toch de moeite van het lezen waard. Deze wereldwijde bestseller is namelijk tijdloos en nog steeds zeer relevant. Volgens Carnegie komt succes voornamelijk door het vermogen om ideeën te uiten, leiderschap te tonen en enthousiasme te wekken bij anderen. Carnegie leert u verschillende technieken en manieren aan waardoor u leert om ervoor te zorgen dat mensen zich gewaardeerd en belangrijk voelen.

The Challenger Sale (2013) - Matthew Dixon en Brent Adamson

Matthew Dixon en Brent Adamson delen in The Challenger Sale hun geheim voor een succes in de sales. Zij gaan niet zo zeer uit van het opbouwen van een band met hun klanten, maar stellen juist dat u de klant zou moeten uitdagen. Dit concluderen zij aan de hand van een wereldwijd onderzoek dat gedaan is naar duizenden mensen werkzaam in de sales. Al deze personen zijn in te delen in vijf algemene profielen, en hoewel al deze profielen voldoende prestaties kunnen leveren, is er maar één - de Challenger - die gegarandeerd altijd goed presteert.

Het weekend van zeven dagen (2015) - Ricardo Semler

Tegenwoordig gaat de zakenwereld bijna 24 uur per dag door. Er is eigenlijk geen tijd meer voor uitrusten, slapen of vrije tijd. De meeste ondernemers zijn dan ook erg goed in lange dagen werken, maar minder goed in vrije tijd nemen, zoals Ricardo Semler stelt. Semler vertelt hoe hij zijn bedrijf - oorspronkelijk een klein familiebedrijf - wist om te bouwen tot een bedrijf met veertigmaal de oorspronkelijke omzet, terwijl hij tijdens kantooruren genoot van een goede film of quality time met zijn zoontje. Dit zou dus betekenen dat Semler's tactiek ervoor kan zorgen dat u voortaan nog veel meer boeken kunt gaan lezen, als u na deze aanraders de smaak te pakken heeft!

Kortom: pak in de schaarse vrije tijd die u heeft toch weer eens een boek op en verbeter niet alleen uzelf maar ook uw bedrijf en voor u het weet, bent u zelf (nog) succesvoller als ondernemer. Mocht u het lezen van complete boeken toch nog een stap te ver zijn, dan kunt u natuurlijk altijd nog terecht op www.places.nl/nieuws voor allerlei korte, behapbare artikelen over de ondernemerswereld en alles wat hiermee van doen heeft.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!