Places logo
Menu

Hoe de 'gorilla' u helpt bij een presentatie of interview

Hoe de 'gorilla' u helpt bij een presentatie of interview

Hoe voelt u zich bij het geven van een presentatie? Zelfverzekerd of juist onzeker? Hoe u zich voelt is terug te zien aan uw lichaamshouding. Als u zich nerveus voelt, kunt u veel gaan bewegen, met een pen friemelen, uw armen over elkaar slaan of ze kruisen. Maar werkt dit ook andersom? Kunt u met uw houding ook veranderen hoe u zich voelt? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Dominante lichaamspositie

Amy Cuddy een sociaal psycholoog uit de Verenigde Staten, vertelt in haar TED Talk over haar onderzoek naar lichaamstaal. Als u voor een belangrijke meeting of interview een dominante lichaamspositie aanneemt, gaat u daardoor beter presteren. U gaat hier daardoor namelijk sterker en zelfverzekerder in. U komt dan ook nog eens veel betrouwbaarder en krachtiger over naar uw publiek of degene met wie u praat.

Hoe doet u dat?

U maakt zich breed, neemt een open houding aan en neemt veel ruimte in met uw lichaam. Zo drukt u status uit met uw lichaam. Eigenlijk net als een mannetjesgorilla dus. Mensen gaan zich automatisch zelfverzekerder en roekelozer voelen als ze een dominante lichaamshouding aannemen. Het lichaam maakt dan meer testosteron aan en minder cortisol (het stresshormoon). U hoeft maar twee minuten een dominante houding aan te nemen, en dan gaat u al beter presteren! U hoeft dus niets engs te doen wat buiten uw comfortzone ligt. Even wat gorillaoefeningen doen voor uw presentatie of interview zorgt er al voor dat uw stresslevel omlaag gaat en uw zelfverzekerdheid omhoog.

Places

Wilt u op de hoogte blijven van tips en nieuws voor ondernemers? Op de Places blogpagina leest u iedere dag relevante artikelen voor ondernemers in het mkb. Zo las u eerder over Periscope, bloginteractie en de ja-ja sticker.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!