Places logo
Menu

Websites campings onvoldoende beveiligd

Websites campings onvoldoende beveiligd

Een weekend of week kamperen in de natuur is bij veel Nederlanders in trek. Meer dan een miljoen Nederlanders gaan dan ook elk jaar kamperen. Vakantiegangers kunnen steeds vaker online een standplaats voor hun camper of caravan reserveren. Maar wanneer consumenten online een boeking doen, zijn ingevoerde gegevens dan ook beveiligd? Telefoonboek.nl onderzocht hoeveel campings uit haar database in het bezit zijn van een SSL-certificaat.

Wat is SSL?

SSL is een techniek waar door middel van encryptie een beveiligde verbinding ontstaat tussen een website en haar bezoekers. Hierdoor is het niet mogelijk voor anderen om mee te kijken met informatie die tussen een website en bezoeker wordt gedeeld. Een beveiligde website is voor bezoekers te herkennen aan de weergegeven URL. Wordt er naast de URL namelijk een hangslotje weergegeven en begint de URL met de letters "https", dan is er sprake van een beveiligde verbinding. De "s" in de URL staat namelijk voor secure. Staat er geen "s" in de URL, maar is er sprake van de letters "http" dan is een website niet beveiligd en bestaat de mogelijkheid dat ingevoerde gegevens of gedeelde informatie bekeken wordt door derden.

Campings met SSL-certificaat

In totaal zijn er 1.095 bedrijven met een werkende website die bij Telefoonboek.nl geregistreerd staan in de categorie "campings". Uiteindelijk bleken van dit totaal slechts 134 (12,2%) websites in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Daarmee is het overgrote deel (87,8%) van de websites van software bedrijven onvoldoende beveiligd, aangezien zij niet in het bezit lijken te zijn van een SSL-certificaat. Wel is het mogelijk dat het gedeelte waar consumenten persoons- en betaalgegevens invoeren zich achter een (vaak externe) beveiliging bevindt. Toch zijn de hoofdwebsites hiervan niet in het bezit van een SSL-certificaat en dat kan nadelige gevolgen hebben. Zo is het mogelijk dat gedeelde informatie op deze pagina"s niet per definitie veilig is.

Gebrek online beveiliging kent nadelige gevolgen

Het ontbreken van een SSL-certificaat kan nadelige gevolgen hebben volgens Ronny Oonk, manager van Places Websites. "Wanneer een website niet in het bezit is van een SSL-certificaat dan kan dit de bezoeker afschrikken. Daarnaast is het mogelijk dat gedeelde informatie wordt bekeken door derden, zoals hackers, kwaadwillend kunnen handelen met deze informatie. Om de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van een camping te vergroten, is het daarom aan te raden dat websites in het bezit zijn van een SSL-certificaat."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!