Menu
024 – 3555 299(24/7 bereikbaar)Bel nu

Omgekeerd zoeken: kijk uit voor oplichtersOmgekeerd zoeken: kijk uit voor oplichters

Onlangs publiceerde Telefoonboek.nl al een artikel met de meest gezochte nummers bij de omgekeerd zoeken functie op Telefoonboek. Hier bleek dat vooral buitenlandse callcenters, oplichters en energiebedrijven degenen zijn die contact zoeken wanneer bezoekers door een onbekend nummer worden gebeld. Vooral op oplichters zit u natuurlijk niet te wachten: zij proberen op verschillende manieren geld of persoonlijke gegevens af te troggelen. Dit kunt u doen wanneer u er één aan de lijn denkt te hebben.

Omgekeerd zoeken

We bieden deze functie natuurlijk niet voor niets aan. Vertrouwt u het telefoonnummer niet? Zoek deze dan op de omgekeerd zoeken pagina van Teleoonboek.nl. Wellicht dat er meer mensen door dit nummer gebeld zijn: zij kunnen aangeven wie er aan de lijn hing en een beoordeling geven aan de aard van dit gesprek. Een telefoonnummer kan als betrouwbaar, aangenaam, neutraal, irritant of gevaarlijk bestempeld worden. Zo weet u in ieder geval of u een risico loopt bij het terugbellen.

Vertrouwelijke gegevens

Het zou kunnen dat degene die u aan de lijn krijgt zich uitgeeft als een bankmedewerker. Geef hierbij nooit uw rekeningnummer of pincode: bankmedewerkers zullen hier namelijk nooit om vragen. Soms doen oplichters zich voor als een medewerker van Microsoft. Verleen nooit zo maar toegang tot uw computer. Ook e-mailadressen kunt u beter niet doorgeven.

Nummer blokkeren

Wanneer u onophoudelijk wordt gebeld door telefoonnummers van mogelijke oplichters, kunt u het beste het nummer laten blokkeren. Soms kan dat op de telefoon zelf, anders kunt u het beste contact opnemen met uw telecomprovider.


Delen:Reacties